Між робітником і непманом: життя Бориса Вейде у Запоріжжі 1920-х років - Швайба, Н. (Науковi записки. Збiрник праць молодих вчених та аспiрантiв, 2010)
У статті на основі аналізу джерела особового походження (“Записок” Бориса Вейде) розглянуто життєвий досвід мешканця міста Запоріжжя в роки непу та початку індустріалізації. Розкрито аспекти культурного життя молоді 1920-х років. Виявлено засоби, під впливом яких відбувалася радянізація світогляду молодої людини, формувалася радянська ідентичність.