Джерелознавчі студії з історії національно-визвольного руху опору на Західноукраїнських землях - Зброжко, О. (Науковi записки. Збiрник праць молодих вчених та аспiрантiв, 2010)
В статті з’ясовується процес актуалізації документальних джерел з історії українського руху опору в період 1939 – початку 1950-х рр., аналізується інформаційний потенціал оприлюднених свідчень та його значення для неупередженого дослідження ролі ОУН та УПА в захисті національних інтересів населення, в боротьбі за незалежність, соборність і державність України.