О сходимости модифицированного алгоритма ускоренного вероятностного моделирования - Гобов, Д.А. (Кибернетика и системный анализ, 2008)
Розглянуто питання збіжності алгоритмів прискореного ймовірнісного моделювання (G-алгоритми). Запропоновано модифікацію G-алгоритму, побудовану на базі нового ймовірнісного механізму, який використовується для відсіву точок в околі поточного розв'язку. Для даної модифікації одержано теоретично обгрунтовану оцінку швидкості збіжності, що не залежить від початкового наближення. Наведено результати обчислювального експерименту, що демонструють порівняльну ефективність класичного та модифікованого G-алгоритмів.