Робастная диссипативность дискретных систем и ее исследование с помощью последовательности множеств функций Ляпунова - Лычак, М.М. (Кибернетика и системный анализ, 2008)
Подано узагальнене поняття робастної дисипативності і сформульовано та доведено теореми з аналізу цієї властивості за допомогою методу функцій Ляпунова. Запропоновано застосування спеціально побудованої послідовності множин функцій Ляпунова, яка може дозволити покращити початкову оцінку межової множини дисипативної системи аж до встановлення в межовому випадку властивості асимптотичної робастної стійкості. Наведено приклад дослідження дисипативності лінійної дискретної системи з невідомими параметрами та за адаптивного збурення.