Рациональная аппроксимация систем с распределенными параметрами - Губарев, В.Ф. (Кибернетика и системный анализ, 2008)
Запропоновано й обгрунтовано новий підхід до побудови наближених математичних моделей широкого класу систем з розподіленими та зосередженими параметрами. Даний підхід базується на методі ітеративної ідентифікації, який особливо ефективний за наявності невизначеності та похибок у наявних даних.