Діяльність органів радянської влади стосовно правового забезпечення роботи підприємств дрібної промисловості в роки «воєнного комунізму» та нової економічної політики - Малишев, О.В. (2010)
У статті автор виявляє основні етапи адміністративного й правового регулювання діяльності підприємств дрібної промисловості, встановлює характерні риси їхнього функціонування, визначає специфіку правового забезпечення діяльності кустарних підприємств в Україні у 1917-1928 рр.