Благодійний фонд «Історична спадщина»: основні засади діяльності - Чубіна, Т.Д. (Історичний архів. Наукові студії, 2010)
Розглянута діяльність Благодійного фонду імені професора Миколи Івановича Бушина «Історична спадщина», створеного в 2005 році в Черкаській області (Україна). Метою Фонду є об’єднання зусиль істориків України в сприянні формуванню демократичної правової держави, підвищення ролі й авторитету історичної спадщини в суспільстві і державі, сприяння розвитку історичної діяльності, захист і підтримка вчених-істориків, поширення традицій української історичної справи, розвитку і поглибленню міжнародних зв’язків істориків.