Освітній рівень працівників губернської межової служби півдня України у 1760-1830-х роках - Коник, Ю.О. (Історичний архів. Наукові студії, 2011)
Розглянуто освітній рівень працівників губернської межової служби півдня України в останній третині ХVІІІ – першій третині ХІХ ст. На основі архівних джерел проаналізовано можливості набуття ними спеціальних знань в умовах відсутності межових навчальних закладів. Висвітлено роль Волинської школи землемірів у підготовці кваліфікованих межових кадрів для півдня України.