Методичні підходи щодо побудови внутрішньогосподарського механізму морських портів України - Мінаков, В.М. (Економічні інновації, 2013)
У статті запропоновано основні етапи побудови та впровадження внутрішнього механізму господарювання морського порту, основні завдання забезпечення якості його побудови, відокремлені основні вимоги, які повинні бути враховані керівниками портових підприємств з метою досягнення прогнозованого рівня ефективності цих підприємств, та формалізоване уявлення щодо побудови внутрішнього механізму господарювання підприємств портової сфери.