Деякі сучасні проблеми застосування чисельно-аналітичних методів - Ляхов, О.Л. (Інститут проблем математичних машин і систем НАН України, 2003)
Можливості сучасної обчислювальної техніки дають змогу переходити до чисельно-аналітичного розв’язування широких класів наукових та прикладних задач недосяжної раніше складності. Але таке поширення області застосування комп’ютерної алгебри супроводжується суттєвим падінням продуктивності праці користувачів. У статті введено поняття “складної задачі комп’ютерної алгебри” й досліджена можливість підвищення продуктивності чисельно-аналітичного розв’язування таких задач шляхом інтелектуалізації. Іл.: 3. Бібліогр.: 33 назв.