Категорные свойства разрешимости одного класса задач минимизации - Семенов, В.В. (Кибернетика и системный анализ, 2011)
Розглянуто задачу мінімізації на замкненій підмножині X рефлексивного банахова простору E напівнеперервного знизу функціоналу збуреного функціоналом Мінковського замкненого обмеженого опуклого околу нуля, що має властивість Кадеця - Клі. Доведено, що множина параметрів, за яких задача має розв'язок, містить щільну в E \ X підмножину типу Gδ. Показано, що умову рефлексивності та умову наявності у цього околу властивості Кадеця - Клі не можна послабити. Розглянуто застосування до задач оптимізації лінійних систем з векторним критерієм якості.