Технология вычисления робастных нормированных корреляционных матриц - Алиев, Т.А.; Мусаева, Н.Ф.; Саттарова, У.Э. (Кибернетика и системный анализ, 2011)
Показано, що під час традиційного підходу в результаті нормування оцінок зашумлених сигналів у діагональних елементах кореляційних матриць зникають похибки від завад, а в інших елементах ця похибка, навпаки, виникає. В результаті не досягається очікуваний ефект виключення похибок від переходу до нормованих кореляційних матриць. Запропоновано алгоритми і технології усунення цього недоліку шляхом побудови робастних нормованих кореляційних матриць, аналогічних матрицям корисних сигналів. Наведено результати обчислювальних експериментів, що підтверджують ефективність розробленої технології.