Українська фольклористика та етнологія в Болгарії - Червенко, О.Б. (Слов’янський світ, 2013)
Рецензія на книгу: Български фолклор. Кн. 3/4 : Фолклористика в Украйна. Фольк-лористика в Україні / Съставители : С. Петкова, Л. Вахнина. – София : Българска академия на науките, 2011. – 202 с.