Джерела вивчення традиційної ігрової культури населення України: перша третина ХІХ ст. - Старков, В. (Науковi записки. Збiрник праць молодих вчених та аспiрантiв, 2011)
У статті розглядається період “накопичення ігрових фактів” (1800-ті – початок 1840- х рр.) в історіографії традиційної української культури. Ці відомості поклали початок побудови джерельної бази вивчення традиційної ігрової культури українців. Відзначається значний внесок польських дослідників української традиційної культури в побудову фундаменту цієї бази.