«Санкт-Петербургские коммерческие ведомости» як джерело з історії зовнішньої торгівлі Південної України початку XIX ст. - Головко, Ю. (Науковi записки. Збiрник праць молодих вчених та аспiрантiв, 2011)
У статті аналізуються інформативні можливості матеріалів газети «Санктпетербургские коммерческие ведомости» як джерела з історії зовнішньої торгівлі Південної України початку ХІХ ст., у тому числі з історії чорноморського торгового судноплавства, торгових зв’язків південноукраїнських портів з Середземномор’ям, особливості ціноутворення та товарообігу найбільших портів півдня України.