Динаміка змін чисельності населення м. Самарчика - Новомосковська у середині XVIII – на початку XIX ст. - Старостін, В. (Науковi записки. Збiрник праць молодих вчених та аспiрантiв, 2011)
Аналізуються кількісні зміни населення м. Новомосковська і причини, які їх зумовлювали у середині XVIIІ – на початку ХІХ ст.