Специфіка побудови формулярів актових документів XVIII ст. (на прикладі джерел з історії запорозького козацтва) - Мільчев, В. (Науковi записки. Збiрник праць молодих вчених та аспiрантiв, 2011)
У статті, на основі аналізу представницької кількості документальних джерел із архівних і бібліотечних зібрань України, Росії, Польщі та інших країн було розглянуто характерні риси структури актових документів. Було здійснено компаративний аналіз формулярів документів різних груп – законодавчих, розпорядчо-звітних, обліково-статистичних, які функціонували у зносинах запорозьких громад із різними контрагентами впродовж XVIII ст. Запропоновано висновок щодо рівня інформативності отриманих даних для проведення історичних реконструкцій.