“Багатоземельність” Південної України в першій половині ХІХ ст.: бажане та дійсне - Ликова, В. (Науковi записки. Збiрник праць молодих вчених та аспiрантiв, 2011)
У даній статті автор розглядає питання щодо забезпеченості державних селян землею в першій половині ХІХ ст., а також проблеми, з якими стикалися селяни у випадку нестачі землі, та шляхи їх вирішення.