Болгарська тема у працях істориків Степової України ХІХ – початку ХХ ст. - Пачев, С. (Науковi записки. Збiрник праць молодих вчених та аспiрантiв, 2011)
Стаття присвячена вивченню наукового доробку дослідників Степової України ХІХ – початку ХХ ст. з історії болгарських поселень на території краю. Зроблено висновок про вагомий внесок історичної регіоналістики у становлення вітчизняної історичної болгаристики.