Літературна творчість Лазаря Барановича в дослідженнях Володимира Перетца - Семко, Д. (Науковi записки. Збiрник праць молодих вчених та аспiрантiв, 2011)
В статті розглядаються публікації В.Перетца, присвячені поетичним збіркам чернігівського архієпископа Лазаря Барановича – «Філяру віри» та «Книзі смерті». Аналіз цих творів дозволив В.Перетцу доповнити відому бібліографію праць чернігівського владики, а також більш грунтовно дослідити шляхи розвитку української поезії другої половини XVII ст.