“Александровские новости” як джерело з історії благодійності м. Олександрівська Катеринославської губернії початку ХХ ст. - Петрова, К. (Науковi записки. Збiрник праць молодих вчених та аспiрантiв, 2011)
На матеріалах газети “Александровские новости” досліджено історію благодійності у м. Олександрівську Катеринославської губернії. Проаналізовано публікації газети стосовно благодійності, що дозволило простежити не лише офіційну, але і думку суспільства з питань благодійності.