Особливості архітектури початкових учбових закладів повітового міста Олександрівська наприкінці XIX – початку XX ст. - Бублик, О. (Науковi записки. Збiрник праць молодих вчених та аспiрантiв, 2011)
Дана стаття являє собою огляд та аналіз розвитку різнотипових учбових закладів початкової ланки освіти повітового міста Олександрівська та його околиць. У роботі було вивчено залежність архітектури будівлі, її внутрішнього планування та технологічних рішень від загальноісторичних процесів, державних інтересів та функціонального призначення початкового закладу.