О. Рябінін-Скляревський як дослідник історії Південної України - Капарулін, Ю. (Науковi записки. Збiрник праць молодих вчених та аспiрантiв, 2011)
В статті розглянуто науковий доробок українського історика О. Рябініна-Скляревського у галузі історії Південної України. Висвітлено основні напрямки його наукових досліджень. Визначено шляхи подальшого комплексного вивчення робіт науковця.