Буденні соціально-ціннісні орієнтири селянства Степової України періоду ринково-капіталістичної трансформації - Приймак, О. (Науковi записки. Збiрник праць молодих вчених та аспiрантiв, 2011)
Стаття присвячена характеристиці соціально-ціннісних орієнтирів селянства степової України періоду ринково-капіталістичної трансформації. Вона містить аналіз ролі механізмів соціальної пам’яті та пошуку альтернатив у формуванні селянської самосвідомості і світогляду. Особлива увага присвячена дослідженню сутності таких селянських соціально-ціннісних орієнтирів як землеробська праця, сільський спосіб життя, громадський спокій та родинний добробут.