Історія менонітських колоній півдня України в українських дисертаційних дослідженнях сучасності (кінець XX – початок XXI ст.) - Бєлікова, М.; Стьопченко, Е. (Науковi записки. Збiрник праць молодих вчених та аспiрантiв, 2011)
Стаття присвячена аналізу проблем, які вивчались в українських дисертаційних дослідженнях з історії менонітських колоній Півдня України наприкінці ХХ – на початку ХХІ ст.