Виконавчі комітети обласних Рад депутатів у системі місцевих органів державної влади у другій половині ХХ ст. (на прикладі південних областей УРСР) - Молдавська, Т. (Науковi записки. Збiрник праць молодих вчених та аспiрантiв, 2011)
У статті розглядаються функції та повноваження виконавчих комітетів обласних Рад депутатів УРСР у другій половині ХХ ст. Виділено основні форми діяльності виконкомів – проведення засідань та роботу організаційно–інструкторського відділу. Показано особливості реалізації цих форм. Продемонстровано механізми здійснення управлінських, організаційних та звітньо–виконавчих функцій. Охарактеризовано основні напрямки роботи виконавчих комітетів. Висвітлено специфіку здійснення ними управлінських функцій у владній вертикалі виконавчих та представницьких радянськоъ органів влади, а також особливості їх взаємодії з партійними структурами.