Державна політика України щодо розвитку земляцтв - Бурмака, М. (Політичний менеджмент, 2008)
Наприкінці ХХ століття громадсько-політичне життя Києва ознаменувалося унікальним явищем — створенням земляцьких товариств, що обумовлювалося процесами становлення громадянського суспільства, розвитком різних форм громадської самодіяльності, захищеної від прямого втручання і регламентації з боку органів державної влади. Кияни — вихідці з різних областей України — об’єднувалися задля створення своєї „діаспори”, підтримки одне одного, збереження контактів з рідним краєм, лобіювання своїх інтересів у столиці. Нині в Києві діє 25 земляцьких організацій.