Інформаційне повідомлення (Вісник НАН України, 2001)
31 жовтня 2000 р. у великій конференц-залі НАН України відбулася ювілейна сесія Загальних зборів Національної академії наук України, присвячена 100-річчю від дня народження славетного математика і механіка, видатного організатора науки академіка М. О. Лаврентьєва. В сесії взяли участь численні гості — науковці з інших країн, зокрема ті, кому довелося працювати разом з Михайлом Олексійовичем, учні вченого, його син.