На новому напрямі нафтогазорозвідки - Чебаненко, І.; Краюшкін, В.; Євдощук, М. (Вісник НАН України, 2001)
Важко назвати завдання, яке було б актуальнішим для нашої країни, ніж відкриття нових потужних запасів нафти і природного газу, їхнє прискорене залучення до промислової розробки, швидке зростання нафтогазовидобутку та його багаторічна стабілізація на досить високому рівні. Тобто йдеться про освоєння власних великих нафтових і газових родовищ. Але чи реально розраховувати на їх виявлення? Відповідь на це запитання підказують результати нафтогазорозвідки на кристалічному фундаменті північного борту Дніпровсько-Донецького авлакогену.