Артур Кларк про ХХІ століття (Вісник НАН України, 2001)
Напередодні 2000 року відомий англійський письменник Артур Кларк, який має репутацію досить точного прогнозиста, зробив спробу змоделювати «хронологію майбутнього». Вона з'явилася на веб-сторінці AsiaNews.