Наукова школа дослідників глобальної геодинаміки - Корсунь, А. (Вісник НАН України, 2001)
На засіданні Президії НАН України 25 жовтня 2000 р. було заслухано доповідь про наукову школу академіків Орлова—Федорова з фундаментальної астрометрії та планетарної геодинаміки. Доповідав учень Є. П. Федорова академік Я. С. Яцків, котрому саме того дня виповнилося 60 років. Підсумовуючи обговорення доповіді, яка викликала жваву дискусію, президент НАН України академік Б. Є. Патон запропонував, зважаючи на визначні наукові результати, отримані ювіляром, назву «Школа Орлова—Федорова» замінити на іншу: «Школа Орлова—Федорова—Яцківа».