Youth Calendar in the Context of Traditional Culture of Ukrainians - Chebanyuk, О.Yu. (Слов’янський світ, 2014)
У статті розглянуто інваріантну модель українського молодіжного календаря, ритуали й фольклорні твори у виконанні молоді протягом обрядового річного циклу українців. На практиці вони існують у численних формах і діалектних варіантах. Корпус усіх діалектних форм молодіжного календаря на всіх українських етнічних територіях є органічною складовою українського традиційного календаря.