Вшанування пам’яті видатного народознавця (до 200-річчя від дня народження Оскара Кольберга) - Вахніна, Л.К.; Церковняк, І.Г. (Слов’янський світ, 2014)
Оскар Кольберг – знакова постать у польській фольклористиці та етнографії. Його творча діяльність викликала численні схвальні відгуки сучасників, а наукова спадщина після смерті вченого ще тривалий час видавалася, справляючи значний вплив на розвиток фольклористики.