Хаотическая буферность и ее математические модели - Колесов, А.Ю.; Мищенко, Е.Ф.; Розов, Н.Х. (Інститут математики НАН України, 2007)
Запропоновано загальну ідею, за допомогою якої можна одержувати різні ланцюжки зв'язаних осциляторів із хаотичною буферністю. Як конкретні приклади розглянуто ланцюжки дифузійно зв'язаних узагальнених кубічних рівнянь Шредінгера та нелінійних телеграфних рівнянь. Наведено також приклади систем, що мають нескінченновимірний хаотичний атрактор.