Склад і зміст родинного фонду Симиренків: його наукове і практичне значення - Карпенко, В.В. (Історичний архів. Наукові студії, 2011)
У статті досліджено особовий фонд родини Симиренків, що зберігається в Державному архіві Черкаської області. З особового фонду досліджено великий комплекс документів, що представляють надзвичайно багатий джерельний та історіографічний матеріал, у якому відображені як сторінки історії рідного краю, так і України в цілому. У результаті було з’ясовано, що родина Симиренків зробила великий внесок у науковий, економічний та соціальний розвиток України.