Протокольна документація земських установ в Україні (друга половина ХІХ – початок ХХ ст.): проблеми джерелознавчого дослідження - Макієнко, О.А. (Історичний архів. Наукові студії, 2011)
Розглянуто походження та специфіка функціонування в діловодстві різних видів земської протокольної документації (друга половина ХІХ – початок ХХ ст.), визначено особливості її використання в якості історичного джерела. Здійснена спроба з’ясування рівня її збереженості в архівах і бібліотеках України на сучасному етапі.