Періодичні видання України як джерело дослідження політичної історії Сербії 1878-1918 рр - Чернік, С.Д. (Історичний архів. Наукові студії, 2011)
Розглянуто періодичні видання України останньої чверті ХІХ – початку ХХ ст. як джерело вивчення політичної історії Сербії 1878-1918 рр. Уперше зроблено спробу встановити обсяг виявлених матеріалів у київських, одеських, харківських й інших провінційних газетах, з’ясувати їхню значущість для висвітлення внутрішньо- і зовнішньополітичних процесів у сербській державі та проаналізувати вплив газетних публікацій на формування ставлення до них української громадськості.