Микола Бушин: людина, вчений, учитель - Чубіна, Т.Д. (Історичний архів. Наукові студії, 2011)
Охарактеризовано життєвий шлях Миколи Івановича Бушина – людини, яка внесла вагомий вклад у розвиток української історичної школи, підготувала цілу плеяду молодих учених-істориків, започаткувала серію краєзнавчих досліджень, виховала не одне покоління студентської молоді.