Проблема міграції з українських етнічних земель до Аргентини у вітчизняній історіографії - Погромський, В.О. (Історичний архів. Наукові студії, 2011)
У статті проаналізовано стан наукової розробки у вітчизняній літературі питань, пов’язаних з процесами еміграції з етнічних українських земель до Аргентини. Розглядаються періоди історіографічних досліджень. Характеризується ступінь дослідженості проблеми у вітчизняній науці в різних періодах наукових пошуків.