Етнічний склад сільського населення України на початку ХХІ ст. - Скляр, В.М.; Тверитникова, О.Є. (Історичний архів. Наукові студії, 2012)
Досліджено етнічний склад сільського населення України на основі аналізу матеріалів перепису 2001 року. Визначено особливості територіального розміщення в Україні всього сільського населення, українців та представників окремих етнічних меншинних груп. Встановлено рівень частки українців та етнічних меншин серед сільського населення, з урахуванням територіальних відмінностей.