«Схід» та «Захід» у науковій проблематиці представників краківської історичної школи - Сінкевич, Є.Г. (Історичний архів. Наукові студії, 2012)
Цивілізаційні орієнтири впродовж багатьох десятиліть і навіть століть є предметом дискусії в середовищі російської, української і польської політичної та наукової думки. У статті здійснено спробу проаналізувати погляди представників краківської історичної школи на проблему «Сходу» і «Заходу».