Джерела до історії консульських установ іноземних держав на Півдні України (кінець XVIII – початок ХХ ст.) - Вовчук, Л.А. (Історичний архів. Наукові студії, 2012)
Розкрито основні джерела, які використовуються при дослідженні та аналізі становлення, розвитку та функціонування консульських установ іноземних держав на Півдні України наприкінці ХVIII – на початку ХХ століть. Новизна даної тематики полягає у тому, що сьогодні взагалі відсутнє яке-небудь дослідження, присвячене даному питанню.