Наукові та творчі здобутки В. Н. Станко - Котляр, Ю.В.; Ветушинська, Ю.В. (Історичний архів. Наукові студії, 2012)
Стаття містить матеріал про наукову спадщину видатного українського історика, археолога, етнолога Володимира Никифоровича Станко. Висвітлено основні етапи наукової діяльності вченого. Аналізуючи найвагоміші праці науковця, виділено коло наукових інтересів В. Н. Станко. Стаття охоплює період життя історика з моменту перших наукових спроб в університеті до фундаментальних праць у зрілому віці.