Історія України на шпальтах наукового збірника «Варшавські українознавчі зошити» - Морозова, О.С. (Історичний архів. Наукові студії, 2012)
Одним із ключових центрів на теренах Республіки Польща, що студіює історію України, є кафедра українознавства Варшавського університету, керована знаним науковцем Стефаном Козаком. Упродовж багатьох років редаговані ним «Варшавські українознавчі зошити» знайомлять поляків із підвалинами української історії та культури, сприяють українсько-польському порозумінню.