Ефективність товарного ринку – відтворювальний підхід до визначення та вимірювання - Лисюк, В.М. (Економічні інновації, 2014)
У статті представлена аргументована авторська концепція щодо визначення: поняття. економічної сутності та кількісного вимірювання показників ефективності та ефекту товарного ринку. При цьому авторська концепція базується на відтворювальній спроможності ринку, тобто його спроможності генерувати і накопичувати відтворювальні ресурси та спрямовувати їх на активізацію відтворювальних процесів на ринку.