Конкурентні переваги рекреаційної системи регіону - Мостенець, О.В. (Економічні інновації, 2014)
У статті вивчено основні підходи до визначення сутності конкурентних переваг різних об’єктів, що дало можливість сформулювати авторське трактування та уточнити зміст конкурентних переваг рекреаційної системи регіону як сукупності елементів зовнішнього та внутрішнього середовища рекреаційної системи регіону, які дозволяють реалізувати її стратегічний потенціал та отримати переваги над аналогічними системами-конкурентами і отримати кращі результати. На основі узагальнення наукових напрацювань щодо класифікації конкурентних переваг визначено ознаки та види конкурентних переваг рекреаційної системи регіону, прокоментовано їх змістовне наповнення.