Як захистити екологію від "неоекологів" - Голубець, М. (Вісник НАН України, 2001)
Аналіз статті В. Ю. Некоса «Неоэкология — концептуальные основы», опублікованої в журналі «Екологія та ноосферологія» (1999. — 8, № 4.— С. 171—176).