Фазові перетворення в ланцюгових молекулярних полікристалах деяких жирних кислот - Алєксєєв, О.М.; Алексєєв, С.О.; Лазаренко, М.М.; Майко, О.М. (Інститут хімії високомолекулярних сполук НАН України, 2008)
Досліджено залежності питомої теплоємності, комплексної діелектричної проникності та ІЧ-спектрів у широкому інтервалі температур, що включають фазові переходи, для олеїнової, стеаринової та ундеценової кислот. Запропоновано механізми фазових переходів у досліджених жирних кислотах, які пов'язані з виникненням рухливості солітоноподібних ротаційних дефектів - краудіонів у кристалах.