Знання — больовий нерв філософської думки (До історії концепцій знання від Платона до Поппера) - Овчинников, М. (Вісник НАН України, 2001)
Що таке знання? Спроби знайти відповідь на це запитання завжди означали перехід на новий рівень аналізу, коли те, що сприймається передусім як результат найрізноманітніших досліджень, саме стає об'єктом дослідження. Пропонуємо український переклад статті, опублікованої в журналі «Вопросы философии» (№№ 1—2. — 2000).