Микола Гладкий про лінгвістичні принципи популяризації наукових знань - Гнатюк, І. (Лексикографічний бюлетень, 2005)
У статті висвітлено погляди відомого українського мовознавця 20-х років ХХ століття Миколи Гладкого на особливості мови й стилю науково-популярної літератури. Проаналізовано думки вченого про шляхи розвитку літературної мови й поступальний характер процесу засвоєння її різними верствами суспільства.